5º anos C e D – Colégio São Vicente de Paulo – Jundiaí – Mrs Lígia Canavezzi Orsi Meoralli
Do you love it ? Or hate it ? Is it good for your health ? What are the best brands in the world ? These and other interesting things about chocolate were researched by our Year 5 students (C and D) and you can learn a little bit more reading about this subject here, in our Journal.
Você ama ? Ou detesta ? Faz bem para a saúde ? Quais são as melhores marcas do mundo ? Essas e outras informações interessantes sobre o chocolate foram pesquisadas pelos nossos alunos dos 5os.anos C e D e você pode aprender um pouco mais lendo essa matéria aqui, em nosso Jornal.
When is World Chocolate Day celebrated ?
7th of July is the date when World Chocolate Day is celebrated. It is unclear why this date was chosen. It all started in 1825 when the inventor Coenraad J Van Houten created a press that allowed to separate the liquor from the cocoa butter. With the liquor a better quality powdered chocolate was created and with the butter they made the first chocolate bar.
7 de julho é a data em que o dia mundial do chocolate é comemorado. Não se sabe o porquê a escolha desta data. Tudo começou em 1825 quando o inventor Coenraad J Van Houten criou uma prensa que permitia separar o licor da manteiga de cacau. Com o licor criou-se um chocolate em pó de melhor qualidade e com a manteiga fizeram o primeiro chocolate em barra.
Researched by :
Alice, Heloisy, Matheus 5C
Ana Maria, Davi, Sophia, Lavinia 5D
What are the benefits of chocolate?
The first benefit of the chocolate is that it is a source of antioxidants (polyphenols, flavonoids and catechins). The second one is that it improves blood flow and lower blood presure. It improves brain function and prevents memory decline as well, so its consumption brings healthy benefits. Although it has some benefits for the health, people with diabetes and with tendency to gain weight should consume it moderately.
O primeiro benefício do chocolate é que ele é uma fonte de antioxidantes (polifenóis, flavonóides e catequinas). O segundo é que ele melhora o fluxo sanguíneo e baixa a pressão arterial. Ele melhora a função cerebral e também impede o declínio da memória, então o seu consumo traz benefícios saudáveis. Embora o consumo do chocolate propicie benefícios à saúde, as pessoas com diabetes e com tendência a ganhar peso devem consumí-lo moderadamente.
Researched by :
Ana Clara, Livia, Victor 5C
Arthur, Laura, Vinícius 5D
https://blog.peccin.com.br/beneficios-chocolate-meio-amargo/
https://www.tuasaude.com/beneficios-do-chocolate/
https://www.mundoboaforma.com.br/beneficios-do-chocolate-amargo-para-boa-forma-e-saude/
https://www.medicalnewstoday.com/articles/270272
https://www.google.com/amp/s/www.hopkinsmedicine.org/health/wellness-and-prevention/the-benefits-of-having-a-healthy-relationship-with-chocolate%3famp=true
Title: Play Time!
Description: According to Vygotsky play is “the leading source of development.” So, Year 1’s students developed a series of games and entertainment for you to have some fun!
4 of those games were made online:
Maze-chase: Run to the right answer to avoid the enemy!
Gameshow quiz: A multiple choice game!
Matching pairs: Let’s match the pairs!
Balloon pop: How about pop the balloons?
The links for the games are down below.
Título: Vamos brincar?
Descrição: De acordo com Vygotsky brincar é “a fonte principal do desenvolvimento.” Sendo assim, os alunos do 1º Ano Bilíngue preparam uma série de jogos e entretenimento para vocês se divertirem!
4 desses jogos foram criados online:
Maze-chase: Corra para a resposta certa para evitar o inimigo!
Gameshow quiz: Um jogo de múltipla escolha!
Matching pairs: Vamos brincar de jogo da memória?
Balloon pop: Vamos estourar os balões?
Os links para os jogos estão logo abaixo.
Link para o vídeo: https://youtu.be/m36mAdEBASo (CRIADO EM 16.08.2021 – 15H20)
Links para os jogos:
Link para o Maze-chase: https://wordwall.net/resource/17227881/year-1-programa-bil%c3%adngue-csa-june-2021-maze-chase
Link para o Gameshow quiz: https://wordwall.net/resource/17226768/year-1-programa-bil%c3%adngue-csa-june-2021-gameshow-quiz
Link para o Matching pairs: https://wordwall.net/resource/17219847/year-1-programa-bil%c3%adngue-csa-june-2021-matching-pairs
Link para o Balloon pop:https://wordwall.net/resource/17205525/programa-bil%c3%adngue-year-1-col%c3%a9gio-santo-antonio-de-lisboa
What are the best chocolate brands in the world ? And in Brazil ?
Discover the 5 best chocolates in the world:
Teuscher, Zurich
https://www.teuschernyc.com/shopnew/
Vosges haut- Chocolat, Chicago
https://www.vosgeschocolate.com/
Scharffen Berger Chocolate maker, Berkeley
https://www.scharffenberger.com/
Jacques chocolate towers, new York
https://mrchocolate.com/
Godiva chocolatier, Brussels
https://www.godiva.com/
Discover the best Brazilian chocolate brands.
Since the first European immigrants arrived in Brazil, chocolate production has become a business activity in the country. Currently, there are dozens of companies dedicated to the manufacture of chocolates of the most varied types for various public in the national territory.
Desde que os primeiros imigrantes europeus chegaram ao Brasil, a produção de chocolates passou a ser uma atividade de negócios no país.
Atualmente, existem dezenas de empresas dedicadas à fabricação de chocolates dos mais variados tipos e para públicos diversos no território nacional.
Neugebauer – (RS)
https://www.neugebauer.com.br/pt/produtos/chocolates/bombons/amor-carioca
Garoto – (ES) – https://www.garoto.com.br
Brazil cocoa chocolates – (SP) – https://www.chocolatesbrasilcacau.com.br
Prawer – (RS) – https://www.prawer.com.br
Nugali – (SC) – https://www.nugali.com.br/tour
Lugano chocolates -(RS) https://www.chocolatelugano.com.br
Chocolat Du jour – (SP) – https://chocolatdujour.com.br
Cacau show – (SP) – https://www.cacaushow.com.br
Researched by :
Caio, Rafaela, Luiza B., Maria Luiza 5C
Bruno V., Eduardo, Mariana 5D
https://escolhachocolate.com/melhores-marcas-brasileiras-de-chocolate/
https://www.worldstudy.com.br/noticia/melhores-chocolates-mundo.
In which occasions is it common for people to give or get chocolate as a gift?
On Easter, Mother’s Day, Valentine’s Day, Father’s Day, Teacher’s Day, “Chocolate friend ” or Secret Santa and Christmas.
Páscoa, Dia das Mães, Dia dos Namorados, Dia dos Pais, Dia dos Professores, Amigo Chocolate ou Amigo Secreto e Natal.
Researched by :
Cecília, Gabriel, Victoria 5C
Bruno B., João P., Júlia S. 5D
https://www.mundodosdoces.com/datas-comemorativas-para-faturar/
What kind of things can we cook using chocolate?
Did you know it is possible to cook salty dishes using chocolate and not only desserts or candies ? Check the list of ideas below and I challenge you to prepare a very different one to taste.
Você sabia que é possível cozinhar pratos salgados com chocolate e não apenas sobremesas ou doces ? Confira a lista de idéias abaixo e eu desafio você a preparar um prato diferente para provar.
Researched by :
Heloísa, João P., Pedro H. 5C
Danilo, Guilherme, Pedro. 5D
Click the link below to access the game the students prepared to test your knowledge about CHOCOLATE!.
Clique no link abaixo para acessar o jogo que os alunos prepararam para testar seu conhecimento sobre CHOCOLATE !
https://wordwall.net/pt/resource/20060826
prepared by 5D students (Leonardo, Larissa, Miguel, Velentina)
https://wordwall.net/pt/resource/19885533
prepared by 5C students (Julia, Luiza, Luiz G., Isabela)
• Pré-aqueça o forno a 180 ° C.
• Em uma tigela grande, misture o trigo, o cacau em pó, o açúcar, o fermento e o sal.
• Em uma tigela pequena, bata o ovo, o leite, a manteiga, o óleo vegetal e a baunilha.
• Misture a mistura úmida com os ingredientes secos até incorporar.
Coloque a massa nas assadeiras, enchendo cada uma delas um pouco mais de três quartos.
• Asse por 15 minutos ou até que um palito saia limpo.
Ingredientes :
200 gr de manteiga
250 gr de chocolate 70% picado
5 ovos
200 gr de açúcar
300 gr de amêndoa triturada
RECIPES
Children in the kitchen ! Take a look at some of the foreign recipes our students prepared using CHOCOLATE !
Crianças na cozinha ! Conheçam algumas receitas estrangeiras preparadas pelos nossos alunos usando CHOCOLATE !
Bruno Antonio Vertuan
5D
Caprese pie (Italian recipe)
Ingredients:
200 g of butter
250 g of chocolate 70% chopped
5 eggs
200 g of sugar
300 g of crushed almonds
How to prepare :
In a pan, melt the butter and chocolate and set aside.
Separate the white from the yolk, beat the 5 yolks with the sugar.
Whip the egg whites.
Beat the melted butter with the chocolate with the egg yolks beaten with the sugar.
Add this mixture to the egg whites and then add the almonds.
Bake at 180° for 25 minutes.
After roasting, finish with icing sugar on top.
Torta caprese (Receita italiana)
Ingredientes :
200 gr de manteiga
250 gr de chocolate 70% picado
5 ovos
200 gr de açúcar
300 gr de amêndoa triturada
Modo de fazer:
Em uma panela derreta a manteiga e o chocolate e reserve.
Separe a clara da gema, bata as 5 gemas com o açúcar.
Bata as claras em neve.
Bata a manteiga derretida com o chocolate com as gemas batidas com o açúcar.
Junte essa mistura a clara em neve e depois adicione a amêndoa.
Leve ao forno a 180° por 25 minutos.
Depois de assado, finalize com açúcar de confeiteiro por cima.
Livia Mori – 5C
Baked Chocolate Donuts - United States of America
Ingredients
• 2 cups all-purpose flour
• 1/2 cup cocoa powder
• 3/4 cups granulated sugar
• 2 teaspoons baking powder
• 1 teaspoon salt
• 2 large eggs
• 1 cup whole milk
• 2 tablespoons butter
• 2 tablespoons vegetable oil
• 1 1/2 teaspoons vanilla Instructions
• Preheat the oven to 180 °C.
• Into a large bowl, mix the flour, cocoa powder, sugar, baking powder and salt.
• In a small bowl, whisk together the egg, milk, butter, vegetable oil and vanilla.
• Stir the wet mixture into the dry ingredients until just combined.
• Spoon the batter into the baking pans, filling each one a little more than three-quarters full.
• Bake for 15 minutes or until a toothpick comes out clean.
Donuts De Chocolate Assado - Estados Unidos
Ingredientes
• 2 xícaras de farinha de trigo
• 1/2 xícara de cacau em pó
• 3/4 xícaras de açúcar granulado
• 2 colheres de chá de fermento em pó
• 1 colher de chá de sal
• 2 ovos grandes
• 1 xícara de leite integral
• 2 colheres de sopa de manteiga
• 2 colheres de sopa de óleo vegetal
• 1 1/2 colher de chá de baunilha
• Pré-aqueça o forno a 180 ° C.
• Em uma tigela grande, misture o trigo, o cacau em pó, o açúcar, o fermento e o sal.
• Em uma tigela pequena, bata o ovo, o leite, a manteiga, o óleo vegetal e a baunilha.
• Misture a mistura úmida com os ingredientes secos até incorporar.
Coloque a massa nas assadeiras, enchendo cada uma delas um pouco mais de três quartos.
• Asse por 15 minutos ou até que um palito saia limpo.
Guilherme Gropelo – 5D
Tiramisu
Ingredients:
• Champagne biscuit
• 2 eggs
• 3 spoons of sugar
• 300g of mascarpone
• 250ml of milk
• 4 spoons of cocoa powder
• 3 spoons of cornstarch
Preparation:
1- Prepare a chocolate cream using milk, cocoa and cornstarch, bring to medium heat, stirring until boiling, turn off the heat and let it cool. Beat the egg whites and reserve. Beat the yolks with sugar, add the mascarpone and beat until it forms a smooth cream, add the whites and reserve.
2- To assemble, pass the champagne biscuits in the chocolate cream and form a layer on the Pyrex. Cover with half of the mascarpone cream, sprinkle cocoa on top of the mascarpone cream. Make another layer of biscuit soaked in the chocolate cream, and cover with the rest of the mascarpone cream. Refrigerate for at least 4 hours, better overnight. Before serving, sprinkle cocoa on top.
Tiramisu
Ingredientes:
Bolacha champagne
2 ovos
3 colheres de açúcar
300g de mascarpone
250ml de leite
4 colheres de cacau em pó
3 colheres de maisena
Modo de Preparo:
1- Preparar um creme de chocolate usando o leite, o cacau e a maisena, levar ao fogo médio, mexendo até a fervura, apagar o fogo e deixar esfriar. Bater as claras em neve e reservar. Bater as gemas com o açúcar, acrescentar o mascarpone e bater até formar um creme liso, juntar as claras e reservar.
2- Para montar, passe as bolachas champagne no creme de chocolate e forme uma camada no pirex. Cubra com a metade do creme de mascarpone, polvilhe cacau em cima do creme de mascarpone. Faça outra camada de bolacha molhada no creme de chocolate, e cubra com o resto do creme de mascarpone. Levar a geladeira por no mínimo 4 horas, melhor de um dia para o outro. Antes de servir polvilhar cacau em cima.